Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Kadetska odbojkaška reprezentacija BiH danas putuje u Istanbul

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Istanbul, na Balkansko prvenstvo koje će se igrati od 29. juna do 3. jula u dvorani „Burhan Felek Volleyball Hall“.

Selektor Ljubiša Ristić, nakon višednevnih priprema obavljenih u Kaknju, u Istanbul vodi 12 igrača. To su: Belmin Begić, Džemil Jelašković (tehničari), Irhan Merdanović, Muris Krivokapa (korektori), Tihomir Gajić, Radoslav Ćuk, Kenan Merdanović (srednji blokeri), Asmir Hukičević, Radoslav Janjić, Mihajlo Davidović, Esad Đakovac (primači) i Adis Suljić (libero).

Kadetska reprezentacija BiH igrat će u B-grupi  zajedno sa selekcijama Bugarske, Crne Gore i Srbije. U prvom kolu igrači selektora Ristića u srijedu, 29. juna od 12 sati igraju protiv Crne Gore. U 2. kolu, 30. juna od 16 sati na rasporedu je meč BiH – Srbija, dok će u 3. kolu u petak, 1. jula, od 12 sat, BiH igrati protiv Bugarske.

Polufinalni mečevi na programu su subotu 2. jula, dok je finale i utakmice za plasman na rasporedu u nedjelju 3. jula.

U A-grupi igraju reprezentacije domaćina Turske te Albanije, Moldavije i Rumunije.

Odbojkaški savez BiH će u Istanbulu imati i svoje predstavnike među službenim osobama. Tako će Armin Mujkić suditi utakmice prvenstva, dok je Senad Helać, postavljen za tehničkog delegata takmičenja.

 

Fena/Informer.ba