Nogomet Sport

Kaka: Nikada nisam ni pomišljao da odem iz Reala

Vezni nogometaš Real Madrida Kaka tvrdi da bi želio da ostane u “kraljevskom” klubu do kraja ugovora, navodeći da ga nikada nisu zanimale ponude drugih klubova.

Osvajač “Zlatne lopte” 2007. godine nije bio u fokusu trenera Josea Mourinhoa, ali je impresinirao u prijateljskoj utakmici odigranoj u čast počasnog predsjednika Alfreda Di Stefana u septembru, postigavši tri gola. To je bio njegov prvi nastup u ovoj sezoni, nakon kojeg je počeo da dobija više prilike za igru.

Čak i kada je ljetos bilo mnogo priče o tome, nisam ni razmišljao o odlasku jer smatram da mogu klubu dati još mnogo”, kazao je Kaka za “Estadao”.

“Imam još tri godine ugovora i mislim da mogu dati svoj doprinos. Želim ostati u Realu, izboriti mjesto u timu i osvajati titule”, dodao je.

Tridesetogodišnji Brazilac nalazi motivaciju i u mogućnost da predstavlja svoju zemlju na narednom svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Kaka je u oktobru prvi put pozvan u reprezentaciju nakon SP-a 2010., za prijateljske mečeve protiv Japana i Iraka u kojima je postigao golove.

Mislim da su mi dobro došli ti mečevi. Dokazao sam da sam u dobroj formi. U ovoj sezoni želim da se ponovo afirmišem, a ovakve utakmice podižu mi samopouzdanje“, kazao je Kaka, dodajući da namjerava, kada se jednom vrati u Brazil, da zaigra za klub u kojem je stekao ime.

Ne namjeravam se još neko vrijeme vraćati u Brazil, ali kada se to dogodi moj prioritet bit će Sao Paulo”, izjavio je.

 

Fena/Informer.ba