Nogomet Sport

Karić: Ako treba branit ću bez noge protiv Maccabija

Odlaskom Ibrahima Šehića navijači Željezničara su bili poprilično zabrinuti kako će Elvis Karić zamijeniti bivšeg kapitena tima sa Grbavice. Ipak, nova Željina jedinica je razuvjerio sve skeptike i dokazao da zaslužuje da stane na gol Željezničara. U dva susreta protiv favoriziranog Sheriffa, Karić je uspio sačuvati mrežu.

„Nije to još sjajno, ali presretan sam. Kada smo vidjeli koga smo izbacili, ma ludilo nemam riječi. Svi su nam davali male šanse, ali smo mi već u pripremnim utakmicama pokazali da se možemo nositi sa jakim ekipama. Vidjeli smo da ne lete i zasluženo smo izborili prolaz“, ističe za SCsport.ba Karić.

Golman plavih se u revanš meču u Tiraspolu povrijedio nakon jedne intervencije. Uprkos tome što je rasjekao koljeno i zaradio 11 kopči stisnuo je zube i nije ostavio saigrače na cjedilu.

Upravo sam sa treninga. Još uvijek ne mogu trenirati sa prvim timom, a nadam se da ću im se prikljuliti u ponedjeljak. Bitno je da me ne boli i vjerujem da ću biti spreman za četvrtak i Maccabi. U stvari moram. Čekao sam priliku jako dugo, tako da ću bez noge ako treba stati na gol“, riječi su Karića, koji je dodao da je Maccabi favorit, ali da se neće tako lako predati.

„Sada smo puno iskusniji i naočili smo mnogo toga nakon Hapoela. Uz podršku naših navijača možemo izvući povoljan rezultat na Koševu“, zaključio je Karić.

 

Informer.ba