Izdvojeno Nogomet Sport

Kenan Bajramović: Nikada nismo bili miljenici sreće

Nakon ispadanja u prvoj grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, na kojem smo ostvarili skor od dvije pobjede i tri poraza, naši su se reprezentativci u utorak navečer vratili u domovinu.

Kući se vratio i kapiten Kenan Bajramović, kojem su novi poslodavci iz turskog Banvita dali slobodno do ponedjeljka, kada se mora javiti na pripreme.

Dobar rezultat

” Realno, po meni, napravili smo dobar rezultat. Ostvarili smo nakon 18 godina pobjedu, odnosno dvije na Evropskom prvenstvu, a za više nam je nedostajalo i malo sreće. Međutim, miljenici sreće nikada nismo bili, a nisu nam pomogli ni Crnogorci.

Da su pobijedili Finsku, mi bismo bili u drugom krugu i još na turniru” – izjavio je Bajramović.

Bosna i Hercegovina je u Litvaniji imala ogromne oscilacije, od uvjerljivih pobjeda nad Crnom Gorom i Hrvatskom pa do debakla protiv Finaca.

” Razlog je u umoru. Odigrali smo u šest dana pet utakmica, a svakodnevno smo po sat putovali na utakmicu. To nas je i ubilo. Ovo je reprezentacija, nije klub.

U reprezentaciji treba vladati atmosfera koju svi podržavaju, dok mi pokazujemo dva različita lica kada igramo dobro i imamo rezultat i kada gubimo” – istakao je Bajramović.

Naredne akcije

On ističe da je selektor Sabit Hadžić napravio dobar rezultat i da treba nastaviti svoj posao. O mogućnosti da i dalje igra u dresu s državnim grbom, Bajramović je rekao:

” Volio bih igrati, jer mi igranje za reprezentaciju predstavlja zadovoljstvo, ali nije do mene. Zavisi ko će biti selektor i hoće li me zvati” – kazao je Bajramović.

Ponovo u kvalifikacije za Euroligu

Naš je kapiten protekle dvije sezone s litvanskim Litvos ritasom igrao u Euroligi, a sada će, krajem ovog mjeseca, kroz kvalifikacije pokušati izboriti kartu za elitno takmičenje s turskim Banvitom. Saigrač će mu biti Lens Vilijams (Lance Williams), s kojim je već uspješno sarađivao u Bosni.

” Nadam se da ćemo i sada dobro sarađivati. Vilijams je i kapiten ekipe “– rekao je Bajramović.

 

Avaz/Informer.ba