Izdvojeno Nogomet Sport

Kenan Hasagić: Nije me stid sjediti na klupi reprezentacije, nisam ni ja bezosjećajna budala

Kenan Hasagić nije bio ni na golu ni na klupi reprezentacije, što je povuklo mnoga pitanja. Je li se naljutio što je Safet Sušić šansu ukazao Asmiru Begoviću? Šta se dešavalo u svlačionici prije utakmice?

Dobio udarac

Nisam branio niti sam bio na klupi zato što sam na treningu dobio udarac. Džeko me pogodio loptom u glavu i ljekari su procijenili da je bilo bolje ne rizikovati. Uostalom, svakako smo znali da će braniti Begović, jer je tako selektor odlučio” – kaže Hasagić.

Dugogodišnji reprezentativni golman ipak nije sretan. U proteklih nekoliko sedmica stvorene su velike tenzije oko mjesta prvog golmana tima. Begović ili on. Hasagić kaže da se sve dešavalo na neprimjeren način.

Mene nije stid sjediti na klupi. Ne dolazim u reprezentaciju ni zbog selektora ni zbog sebe, već zbog zemlje koju predstavljam. Međutim, nisam ni ja bezosjećajna budala i naravno da me neke stvari pogađaju“.

Begović je odličan golman, znam da moje vrijeme prolazi i da dolaze mlađe snage, ali ucjene i način na koji se sve dešavalo su, u najmanju ruku, neprimjereni. Moglo se sve to riješiti na drugačiji način” – tvrdi Hasagić.

Razmotriti situaciju

Kenan kaže da će razmisliti šta dalje.

Vidjet ću. Šteta je što se ovo dešava, naročito zbog toga što smo pred vratima baraža. Morali smo pobijediti i, hvala Bogu, pa jesmo, ali naravno da moram razmotriti situaciju sa samim sobom” – rekao nam je Hasagić.