Izdvojeno Nogomet Sport

Kentaro zbog meča sa Brazilom povlači tužbu protiv N/FS BiH!?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. februara u Švicarskoj igrat će prijateljsku utakmicu protiv Brazila. Izvanredna vijest koja je juče obradovala sve istinske ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Međutim, susret bi mogao imati i drugu stranu medalje. I tada za Nogometni / Fudbslaki savez BiH sa happy endom. Naime, BiH će prema riječima Jasmina Bakovića, generalnog sekretara Saveza biti domaćin, tj, organizator meča u St. Gallenu, a TV prava od utakmice prodavat će agnecija „Kentaro“. Dakle, opet dupli ugovor, jer N/FS BiH u prodaji TV prava do 2014. godine zastupa agnecija „SportFive“.

No, Kako se špekuliše po hodnicima N/FS BiH meč sa Brazilom je ugovoren uz svesrdnu pomoć FIFA, kojoj nije u interesu da njena članica bankrotira. Priča se da će „SportFive“ zažmiriti, Brazilci od susreta zaraditi, a Kentaro uzeti lovu od prodaje TV prava!? Shodno tome, Kentaro bi, šuška se, trebao povući tužbu protiv N/FS BiH, koju su pokrenuli zbog ranijih „duplih ugovora“ o TV pravima!? Odštetni zahtjev koji Kentaro od N/FS BiH traži pred sudom je 4.980.000 eura, a cijeli slučaj u narednim mjesecima trebali bi „zaboraviti“ zbog posla sa Brazilcima. Hoće li? U N/FS BiH danas nisu zvanično željeli ni potvrditi, ni demantovati spomenute navode. Očito, znat ćemo u narednih mjesec, dva, tri…

Podsjetimo, bivši čelnici N/FS BiH Sulejman Čolaković i Iljo Dominković od strane Komiteta za normalizaciju N/FS BiH prošle sedmice suspendovani su sa svih funkcija u fudbalu do okončanja sudskog postupka o duplim ugovorima o TV pravima. Oni su bili glavnokomadujući u periodu kada je N/FS BiH imao potpisane ugovore o prodaji TV prava i sa „SportFiveom“ i sa „Kentarom“.

Da li će im suspenzija automatski biti ukinuta, ako „Kentaro“ povuće tužbu protiv N/FS BiH? Ipak, moći će se kandidovati na ovogodišnjim fudbalskim izborima u BiH? I to je jedno od pitanja na koje bi u skorijoj budućnosti trebali dobiti odgovor…

 

SCsport/Informer.ba