Izdvojeno Nogomet Sport

Kojašević: Možemo se pobjedom oprostiti od Evrope

Veznjak Sarajeva Damir Kojašević uoči revanš utakmice trećeg pretkola Evropske lige protiv Sparte na Koševu u razgovoru za Dnevni avaz osvrnuo na prošlosedmičnu neslavnu prašku epizodu (0:5).
Utisci su svježi kao da je meč odigran jučer…

“Da smo slučajno pružili partiju na nivou koševskog duela s Orebrom, kada smo uz sjajnu igru savladali švedskog predstavnika u drugom pretkolu, možda ne bismo ni izgubili, a o debaklu da i ne govorim. Nažalost, to se nije desilo. Primili smo jedan gol na početku meča, a dva u sudijskom vremenu i pokvarili smo utisak iako smo imali nekoliko sasvim solidnih perioda kod rezultata 0:1 i 0:2, kada smo mogli i zatresti mrežu Čeha” – kaže Kojašević te nastavlja:

– Nismo uspjeli, a protivnik je prelako kažnjavao naše greške. Jednostavno, to je ta razlika u kvalitetu.

Prema njegovim riječima, fudbaleri Sarajeva učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi u četvrtak izvukli povoljan rezultat.

” To nam je obaveza zbog ugleda kluba, ali i zbog nevjerovatnih navijača, koji su nam i u Pragu bili 12. igrač. Vjerujem da možemo odigrati neuporedivo zreliji susret sa Spartom nego prošlog četvrtka i eventualnom pobjedom se dostojno oprostiti od Evrope” – rekao je Kojašević za Dnevni avaz

 

Informer.ba