Izdvojeno Nogomet Sport

Kolarov: Džeko i Savić su mi kao braća

Fudbaler Manchester Cityja i reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov izjavio je da svoje saigrače Bosanca Edina Džeku i Crnogorca Stefana Savića doživljava kao braću.

Srbin je u video intervjuu za zvanični internet sajt Manchester Cityja podvukao da je reprezentativce Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore zbližio život u Engleskoj.

„Kada sam stigao u Građane bio sam potpuno sam. Edin je potpisao u januaru (2011. godine), a Stefan šest mjeseci kasnije. To su moja braća, uvijek smo zajedno. Dobro je imati nekoga s kim možete da razgovarate na svom jeziku. Sada je lakše jer govorim engleski, a posebno za Stefana jer je ovo njegovo prvo međunarodno iskustvo“, rekao je Kolarov.

Defanzivac vodećeg tima engleske Premier lige naglasio je da City želi osvojiti sva takmičenjima u kojima učestvuje.

„City je najbolji klub na svijetu. Napredujemo svakog dana i kao tim i u organizacionom smislu. Vjerujem da je pred nama lijepa budućnost i siguran sam da možemo igrati ravnopravno protiv bilo koga u Evropi”, zaključio je Kolarov.

Ekipa trenera Roberta Mancini je vodeća na tabeli engleskog Premiershipa sa 35 bodova, 5 više od drugoplasiranog gradskog rivala Manchester Uniteda.

 

Totalsport/Informer.ba