Izdvojeno Nogomet Sport

Komitet NSBiH održao sastanak sa rukovodstvom federalnih i kantonalnih saveza

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Vogošći održao sastanak sa članovima Predsjedništva Nogometnog saveza Federacije BiH, predsjednicima i generalnim sekretarima kantonalnih saveza te delegatima Skupštine NSBiH iz tih saveza.

Sastanak je imao informativni karakter, u cilju priprema za sjednicu Skupštine NSBiH 26. maja u Sarajevu, na kojoj će biti razmatran modifikovani prijedlog statuta Saveza, saopćeno je iz NSBiH.

Predstavnici Komiteta detaljno su informirali sugovornike o sadržaju amandmana na prijedlog statuta, koji su usaglašeni na sastanku s predsjednicima FIFA-e i UEFA-e Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, 12. maja u Zürichu.

Predstavnici kantonalnih saveza su u otvorenoj raspravi prezentirali svoje stavove te u najvećem dijelu diskusije podržali aktivnosti Komiteta u cilju prevazilaženja trenutne krizne situacije. Istaknute su i određene primjedbe predstavnika FS Kantona Sarajevo, vezane za amandmane usaglašene u Zurichu, s tim što se može očekivati da one neće biti smetanja usvajanju statuta, navodi se u saopćenju.

 

Fena/Informer.ba