Izdvojeno Nogomet Sport

Komitet za normalizaciju posjetio Parlament BiH

Sportisti su možda najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu i oni zaslužuju punu podršku države, rekao je predsjedavajući  Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović u razgovoru s predstavnicima Komiteta za normalizaciju stanja u bh. fudbalu, s Ivicom Osimom na čelu.

” Zbog toga vrata za njih trebaju biti uvijek otvorena“, rekao  predsjedavajućeg Bećirovića, a država mora neprestano promovirati svoje uspješne pojedince i kolektive. Na taj način kod građana će jačati duh optimizma i vjere da uspješan rad donosi rezultate u svim segmentima društva.

Pri tome, sport treba depolitizirati kako on ne bi bio refleksija političkog stanja u zemlji.

Imajući to u vidu predsjedavajući Bećirović čestitao je Komitetu za normalizaciju stanja u bh. fudbalu na nizu uspješnih koraka kojima je deblokiran nastup naših timova na međunarodnoj sceni.

Bećirović je naglasio da, uprkos činjenici da je ostalo još mnogo posla do okončanja cijelog procesa, vjeruje da će Fudbalski savez postati institucija na koju ćemo svi biti ponosni.

” Na tom putu možete računati na podršku najviše zakonodavne institucije i ovaj susret je samo početak našeg interesa za vaš rad“, istakao je predsjedavajući Bećirović.

Predstavnici Komiteta za normalizaciju stanja zahvalili su na prijemu jer, kako su istakli, ovo je prvi put da neko od političkih struktura upriliči ovakav susret i čestita Komitetu i predsjedniku Osimu.

Po riječima generalnog sekretara Fudbalskog saveza BiH Jasmina Bakovića, uprkos svim aktualnim problemima s kojima se susreće Komitet, reprezentacija Bosne i Hercegovine još  ima realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo što bi rezultiralo ponosom svih građana BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Fena/Informer.ba