Košarka Sport

Košarkaška reprezentacija BiH poražena od Grčke sa 25 poena razlike

Košarkaška reprezentacija BiH koja u sklopu priprema za Eurobasket, koji će se održati u Litvaniji, učestvuje na turniru u italijanskom Riminiju sa visokih 87:62 poražen je od reprezentacije Grčke. Tako su izabranici selektora Sabita Hadžića nakon pobjebe nad Italijanima položili oružje pred reprezentacijom Grčke sa kojom smo u grupi na EP koje počinje krajem augusta.

Bh. selekcija nije upjela niti jednu četvrtinu riješiti u svoju korist, a na poluvremenu su naši najbolji košarkaši imali zaostatak od 16 poena.

Do kraja meča prednost Grčke nastavila se povećavati, a sjajnu partiju u redovima večerašnjeg protivnika pružio je Antonis Fotsis, sa 15 ubačenih poena.

Najučinkovitiji u redovima našeg tima bio je Elmedin Kikanović sa 12 poena koji je bio jedini sa dvocifrenim učinkom u našoj selekciji.

Bosna i Hercegovina – Grčka 62:87

BIH: Gordić 7, Nešović 2, Tuljković, Ikonić 4, Milošević, Bavčić 3, Kikanović 12, Teletović 7, Kapelan 8, Đedović 4, Bajramović 2, Hodžić 5, Domercant 8.
GRČKA: Vasileladis 4, Bourousis 9, Zisis 2, Xanthopoulos 5, Fotsis 15, Papanikolau 10, Mavroeidis 2, Koufos 13, Vougiukas, Kaimakoglu 11, Sloukas 12, Bramos 4.

 

SCsport/Informer.ba