Košarka Sport

Lakersi, Dallas i Atalanta u drugom krugu

Jedina nepoznanica kada je u pitanju prvi krug NBA doigravanja vlada još samo kada je u pitanju serija između Memphisa i San Antonia.

L.A. Lakersi su svoj posao protiv New Orleansa završili pobjedom u šestoj gostujućoj partiji, baš kao i Dallas protiv Portlanda. Atlanta je domaćom pobjedom, također u šestom susretu okončala seriju koju je igrala protiv Orlanda.

Svaki igrač Atlante je nakon zadnje pobjede nad Orlandom 84:81 govorio o činjenici da su od strane javnosti podcjenjeni, te da ih je iritiralo to što se spominju samo imena Orlanda, Chicaga, Bostona i ostali. To često navode kao razlog izuzetne motivacije kada je u pitanju ova serija koju su sa 4:2 završili protiv Orlanda. Bilo je neizvjesno do samog kraja kada je Williams promašio šut za tri poena, a loptu je uhvatio Johnson (23 poena, 10 skokova) koji je odmah fauliran. Sa linije slobodnih bacanja precizan je bio Crawford koji je ubacio 19 koševa. Kod poraženih gostiju Howard je postigao 25 poena i 15 skokova., dok je Turkoglu dodao 15.

L.A. Lakersi su veoma lagano završili seriju protiv New Orleansa, kada su u zadnje dvije utakmice ostavili svoje protivnike, prvo na -16 u petoj i na -18 u šestom susretu. 98:80 je glasio rezultat na kraju sinoćnje predstave u kojoj je Bryant opet fenomenalno vodio tim do krajnjeg trijumfa. U prve tri četvrtine ovaj igrač je postigao 22 poena, u zadnjoj je dodao još samo dva i ostavio suigračima da završe posao do samog kraja utakmice. Bynam i Gasol su očito ozbiljno shvatili kritike od strane Phila Jacksona nakon četvrte utakmice te su svoje brojke digli do jednog zadovoljavajućeg nivoa. Bynam ja tako postigao 18 poena uz 12 skokova , dok je Gasol svemu ovome dodao 16 koševa uz 8 skokova. New Orleans nije mogao mnogo protiv aktuelnih šampiona, barem ne uz samo dvojicu raspoloženih košarkaša, Landryia koji je uknjižio 12 poena, 5 skokova i isto toliko asistencija. Ariza je dodao 12 koševa što nije bilo dovoljno za Lakerse.

Tako će tim iz Los Angelesa u polufinalu Zapadne konferencije igrati protiv Dallasa koji je ostavio Portland na dvije pobjede nakon poraza od 103:96. Nowitzki je opet bio taj koji je briljirao sa 33 poena i 11 skokova. Terry je dodao 22 koša ali i 8 asistencija. U zadnjoj utakmici Portlanda u ovom doigravanju, Wallace 32 poena, 12 skokova i Aldrige 24 poena, 10 skokova.

U polufinalu Zapadne konferencije tako će se sastati L.A. Lakersi i Dallas, dok će Oklahoma sačekati ishod serije koju igraju San Antonio i Memphis. U polufinalu Istoka igraju Chicago protiv Atlante i Miami koji će, u nadamo se još jednom klasiku odmjeriti snage sa Bostonom.

Istočna konferencija:

Atlanta – Orlando 84:81
(Atlanta je završila seriju pobjedom, 4:2)

Zapadna konferencija:

New Orleans – L.A. Lakersi 80:98
(L.A. Lakersi su završili seriju pobjedom, 4:2)

Portland – Dallas 96:103
(Dallas je završio seriju pobjedom, 4:2)

 

izvor: SPSP.ba