Izdvojeno Košarka Sport

LeBron James: Izborili smo finale kao ekipa!!

Miami je u srijedu navečer kod kuće slavio s 97-87 nad Bostonom i tako došao do ukupne 4-1 u polufinalnoj seriji. James je zabio ukupno 33 koša, od čega 10 posljednjih za svojuekipu u seriji 16-0 pred kraj susreta koja je odvela Heat do trijumfa. Kada se oglasio posljednji zvuk sirene James je kleknuo na parket i uhvatio se za glavu, a oko njega u se sjatili brojni fotoreporteri.

LeBron James nakon ulaska u finale:

Svašta mi je prolazilo kroz glavu u tom trenutku. Činjenica da smo napokon preskočili ovu ekipu, sve što sam prolazio tokom ljeta nakon odluke da dođem ovdje (iz Clevelanda u Miami, op.a.) i budem dio ove ekipe jer sam znao koliko je ekipa važna za ovaj sport. Vrlo sam sretan, sretan sam jer smo prošli dalje kao ekipa“, rekao je James nakon četvrtog plasmana Heata u finale Istočne konferencije i prvog nakon 2006. godine.

Za Jamesa je pobjeda nad Celticsima slatka osveta za poraz od tačno godinu dana ranije. Tada je Boston slavio nad Jamesovim Cleveland Cavaliersima 120-88 u petoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i na kraju s 4-2 u seriji izborio finale, prenosi gol.hr

 

Informer.ba