Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Liverpool: Hrvat u odbrani, Srbin na krilu, Crnogorac kreira, Bosanac napada!

S obzirom da Džeko ima još tri godine na svojem ugovoru s Cityjem, nagađa se da bi transfer iznosio barem 25 miliona funti

Brendan Rodgers u potrazi je za napadačem, a Edin Džeko se baš i nije naigrao u Cityju. Naoko se čini kao da savršeno odgovoraju međusobnim potrebama. No, problem oko potencijalnog transfera BiH legende na Anfield je u tome što se Redsi prvo moraju riješiti Lamberta i Balotellija kako bi podebljali transferni budžet i izbjegli gužvu u napadu.

S obzirom da Džeko ima još tri godine na svojem ugovoru s Cityjem, nagađa se da bi transfer iznosio barem 25 miliona funti. Bosanski dijamant nije jedina Rodgersova želja – trener Liverpoola oko je bacio i na crnogorskog internacionalca Stevana Jovetića, također igrača Cityja. Za njega su ‘Građani’ svojedobno platitlili 22 miliona funti i teško da bi ga pustili s Etihada za manje.

S obzirom da u Liverpoolu igraju već Dejan Lovren i Lazar Marković, dolaskom Džeke i Jovetića stvorila bi se prava kolonija igrača s ovih prostora na Anfieldu, zaključuje Jutarnji list.