Izdvojeno Nogomet Sport

Ludost: Anži nudio 87 miliona eura za Hulka, Porto tražio 90!

Prema pisanju portala Goal.com portugalski nogometni prvak Porto nije bio zadovoljan ponudom ruskog Anžija od 87 miliona eura za napadača Hulka.

Još jedna pomalo nestvarna priča o bogatom ruskom prvoligašu Anži stiže putem portala Goal.com. Naime, klub iz ruske pokrajine Dagestan pred sam kraj prijelaznog roka poslao je Portu ponudu tešku 87 miliona eura kako bi u svoje redove doveo njihovog brazilskog napadača Hulka. Navodno su pregovori tekli bez problema, i svega dva sata prije kraja prijelaznog roka, nakon što je usuglašena i igračeva plaća u Anžiju, predsjednik Porta je učinio pomalo nevjerojatan potez i zatražio da Rusi ponudu zaokruže na 90 miliona eura.

U tom trenutku su se pregovarači Anžija povukli i napustili Portugal uz poruku da će se javiti u siječanjskom prijelaznom roku. Da u cijeloj priči ima istine potvrdio je igračev menadžer. “Anži je poslao ponudu Portu kako bi u svoje redove doveli Hulka, Porto je primio vrlo kvalitetnu ponudu i to je sve što mogu reći”, izjavio je Jose Aparecido Miguel, jedan od Hulkovih zastupnika. Iz portugalskog prvaka nisu željeli ništa komentarisati, osim što je klupski glasnogovornik izjavio:”Mi ovakve stvari nikada ne komentarišemo, a kada nešto i bude vrijedno komentara to će učiniti naš predsjednik”, prenosi Index.

 

Informer.ba