Izdvojeno Nogomet Sport

Luka modrić službeno podnio zahtjev za odlazak iz Tottenhama

Po dolasku na turneju u JAR, Luka je i službeno zatražio da ode iz Tottenhama. Konačni potez kojim bi izborio odlazak iz kluba povukao je nakon što je predsjednik Spursa Daniel Levy odbio Chelseajevu posljednju ponudu – 27 miliona funti.

Na Modrićev zahtjev odmah je reagirao trener Redknapp, jedini Lukin “saveznik“, koji tek u nedjelju dolazi u Afriku: “Znam da želi otići, ali to što je to napisao na komadu papira baš ništa ne mijenja naš stav. On je sjajan igrači i ne želimo ga izgubiti.

Modrić je novu i najtežu frontu s klubom za koji ga veže ugovor otvorio sinoć, kada je predsjedniku uručio zahtjev za transferom. Levy je, kao što je poznato, više puta ponovio kako Modrić ni pod koju cijeni nije na prodaju. Odbio je dvije Chelseajeve službene ponude za playmakera: Prije desetak dana 22, a početkom tjedna i 27 milona funti (30 miliona eura).

Engleski mediji ističu da se Modrić priključio suigračima u Africi jedino iz poštovanja prema treneru Redknappu, jer mu je zamisao bila da odlazak isforsira neodlaskom na pripreme Spursa koje svim silama želi napustiti.

Redknapp se nadao kako će desetodnevni boravak u Južnoj Africi, povratak u klupsko okružje, treninzi i utakmice (Tottenham igra na turniru s najboljim tamošnjim klubovima Kaizer Chiefs i Orlando Pirates) Modriću izbiti iz glave pomisli o odlasku u “klub iz snova u kojemu bi stalno igrao Ligu prvaka i borio se za trofeje“, kako je Luka opisao Chelsea.

Nadam se da će kada nam se pridruži i osjeti loptu, opet biti samo naš i usmjeren na novu sezonu u Tottenhamu.” Međutim, Modrić nije ni pričekao da mu omiljeni trener dođe u Afriku kako bi i službeno zatražio odlazak iz kluba.Prenosi Index.hr.

 

Informer.ba