Izdvojeno Nogomet Sport

Lulić: Još nisam pitao Džeku kako zaustaviti Nasrija

Senad Lulić, Papetov univerzalac, čovjek koji igra na onoj poziciji na kojoj u tom trenutku najviše škripi, hladnokrvno je prokomentirao “peticu” protiv Luksemburga. Sva pribojavanja da bi moglo biti teško protiv ove ekipe, koja je iznenadila Albaniju i remizirala s Bjelorusijom, veoma brzo su pala u vodu.

Svi smo očekivali trijumf, ali smo znali da neće biti lako. Ipak, bilo je. Nismo naišli na veće probleme, kako smo se možda pribojavali, a završilo se onako kako su svi očekivali. Opet se pokazalo koliko je bitno protiv ekipa poput Luksemburga dati gol u ranoj fazi” – govori Lulić za Dnevni Avaz.

Naša reprezentacija je uoči posljednjeg kola u vjerovatno najboljoj mogućoj poziciji. Da smo prvi i da nama dolazi Francuska, znajući naš mentalitet, mala je vjerovatnoća da bismo i ostali prvi. Da nam u Parizu treba samo bod, nije isključeno, primili bismo gol u 92. minuti.

Ovako, najjači smo kada smo rasterećeni, a Lulić smatra da tu neopterećenost neće ugroziti ni veliki broj povrijeđenih francuskih igrača, što sugerira da nam “nikad neće biti lakše“.

Koliko god Francuska imala problema sa povredama i koliko god igrača da im nedostaje, oni su, ne samo protiv nas nego i protiv većine drugih evropskih reprezentacija, favoriti. To je velesila koja može imati tri podjednake ekipe. Imaju veoma mnogo dobrih igrača.

I kada smo ovdje igrali, mnogo im je igrača nedostajalo pa su nas dobili. Mi smo svoj cilj ispunili i pokušat ćemo odigrati što bolje. Nemamo imperativ, a to je ono što nam odgovara” – smatra Lulić, koji bi trebao motriti na Samira Nasrija ukoliko bude igrao po desnoj strani.

Bili smo fokusirani na Luksemburg pa još nisam razgovarao s Edinom Džekom o tome kako ga zadržati” – našalio se Lulić.

 

Informer.ba