Nogomet Sport

Lulić: Nadam se da ću s reprezentacijom otići na jedno veliko takmičenje

Sredinom juna naš nogometni reprezentativac Senad Lulić potpisao je petogodišnji ugovor s italijanskim Laciom i švicarski Bern zamijenio Rimom. U novoj ekipi bh. internacionalac odlično se snašao te u velikom derbiju protiv ljutog rivala Rome pružio odličnu partiju i bio jedan od najzaslužnijih za preokret i pobjedu sa 2:1.

Pet poraza

Još sam pod impresijama derbija. Navijači u Rimu s nestrpljenjem čekaju taj dan. Cijeli je grad tada podijeljen. Mi smo uspjeli da prekinemo seriju od pet poraza u duelima protiv Rome i sreći naših fanova nije bilo kraja. Kada sam stigao u Rim, odmah su mi počeli pričati o rivalstvu s “vučicom” i nezaboravnim duelima ova dva kluba. To je utakmica za koju svi Rimljani žive ” govori Lulić na početku razgovora.

Redovno se čuje s kolegom iz reprezentacije Miralemom Pjanićem, ali još nisu imali vremena da skupa odu na ručak ili večeru.

Iako smo u istom gradu, imamo dosta obaveza tako da nikako nismo stigli uskladiti termine. Miralemu će trebati još vremena da se malo uhoda u Rimu, koji je metropola. I meni je na početku dosta bilo teško “- iskren je igrač Lacija.

Lulić je potpisao petogodišnji ugovor za “Nebeskoplave” tako da će Rim, najvjerovatnije, duže vrijeme biti njegova baza.

Našao sam stan nedaleko od stadiona tako da mi je sve mnogo lakše. Iako imam dug ugovor, još je rano za kupovinu stana. Put nogometaša je veoma čudan. Nikada se ne zna šta dan donosi. Prezadovoljan sam u Laciju i moje ambicije su vezane za ovaj klub. Svi su me odlično prihvatili i nadam se velikom broju pobjeda u dresu rimskog kluba” – kaže Senad.

Normalan život

Nogometaš je već godinu u braku sa Sandrom Fehr iz Švicarske.

Prije vjenčanja bili smo šest godina u vezi. Dobro se slažemo i ona mi je velika podrška. Ostale detalje sačuvao bih za sebe. Stvarno ne volim da u medijima pričam o svom privatnom životu” – ističe nogometaš.

Senad kaže da se sve u njegovom životu vrti oko nogometa, bez kojeg teško može zamisliti svoj život.

Nekada se umorim od svega. Svaka tri dana igramo utakmicu. Stalno treniramo i putujemo. Nekima se to čini lako, ali vjerujte da nije. Često nemam vremena za stvari koje bih volio da napravim u životu, da imam normalan život, da mogu duže spavati, otići na piće sa prijateljima, ali da ne moram žuriti”  kaže Lulić.

Nogometnu karijeru počeo je u Jablanici, a nastavio u Švicarskoj, gdje se s roditeljima i tri sestre preselio 1998. godine.

Odlazak u Švicarsku za mene je bio velika promjena. Nastavio sam trenirati nogomet i na kraju se uloženi trud isplatio. Nakon zapaženih igara u Belinconi i Grashoperu, potpunu afirmaciju doživio sam kod trenera Vladimira Petkovića u Young Boysu. On mi je dao šansu, koju sam maksimalno iskoristio”  zaključuje dvadesetpetogodišnji Jablaničanin, piše Avaz.

Prekretnica u karijeri

Utakmica protiv engleskog Totenhema u Evropskoj ligi jedna je od najboljih u njegovoj karijeri. Nakon nje, uslijedio je poziv selektora Safeta Sušića i postao je standardni član naše reprezentacije.

Ta je utakmica bila na neki način prekretnica u karijeri. Dobio sam priliku da pokažem koliko znam. Na terenu uvijek pružam maksimum i nadam se da ću se s reprezentacijom plasirati na jedno veliko takmičenje” – kaže Lulić te dodaje da je prvi nastup u dresu BiH imao kod Denijala Pirića u Zenici protiv Azerbejdžana.

Informer.ba