Rukomet Sport

Makedonija na krilima navijača do velike pobjede protiv Poljske

Rukometaši Makedonije slavili su u 2. kolu grupe I Evropskog rukometnog prvenstva u Srbiji protiv favoriziranih Poljaka s 27-25, čime su sebi ostavili teoretske šanse za polufinale, a Poljacima ih bitno umanjili.

Bodreni gromoglasnom podrškom, Makedonci su vodili od prve pa sve do posljednje minute utakmice. Poljaci su na poluvremenu zaostajali za srčanim Makedoncima čak šest pogodaka razlike (18-12).

Nakon šest minuta igre u nastavku susreta Makedonija je došla do maksimalnih sedam pogodaka razlike (20-13), nakon čega je krenuo povratak Poljaka. U iduće četiri minute Poljaci rade seriju 4-0 i dolaze do -3. Nakon toga se neko vrijeme igralo gol za gol, a onda Makedonci opet rade mini-seriju i odlaze na +6 (24-18).

Poljaci se serijom 5-1 vraćaju na najmanji zaostatak u utakmici (25-23), četiri i pol minute prije kraja. Jurecki, dvije minute prije kraja, zabija 25. pogodak, odnosno za -2 Poljaka koji do kraja susreta ostaju bez postignutog pogotka.

Junak utakmice bio je makedonski golman Borko Ristovski koji je skinuo čak 19 udaraca poljskih rukometaša. S druge strane poljski golmani nisu imali svoj dan te su obranili svega šest udaraca.

Najefikasniji kod Makedonije bio je po običaju Kiril Lazarov s devet pogodaka (šest iz sedmeraca), dok je za Poljake Bartoš Jurecki zabio pet “komada”.

Pobjedom su Makedonci došli do tri boda i trećeg mjesta na tabeli grupe I. Dva boda više, ali i utakmicu manje, ima vodeći dvojac grupe Njemačka i Srbija koji svoje susrete drugog kola igra nešto kasnije protiv Danske odnosno Švedske.

EP rukometaša, grupa I, 2. kolo:

Makedonija – Poljska 27-25
Njemačka – Danska (kasnije)
Srbija – Švedska (kasnije)

Redoslijed: 1. Njemačka 5 (-1), 2. Srbija 5 (-1), 3. Makedonija 3, 4. Poljska 3, 5. Danska 2 (-1), 6. Švedska 2 (-1).

 

Totalsport/Informer.ba