Izdvojeno Nogomet Sport

Maletić: Ostao sam da pomognem ekipi

U Banja Luci se odbrojavaju dani do utakmica prvaka naše zemlje, Borca u ligi prvaka protiv izraelskog predstavnika Maccabi Haife.

Banjalučani polako slažu kockice za narednu sezonu i pripremaju se za izuzetno važne utakmice. Po mnogima, najveće pojačanje banjalučkog kluba ovog ljeta je ostanak reprezentativca BiH, Darka Maletića.

Iako je Maletić bio na korak do odlaska, odlučio se da ostane u redovima Borca kojem kako kaže, želi pomoći u evropskim utakmicama.

“Istina je da sam bio blizu odlaska u inostranstvo ali sam nakon razgovora sa čelnicima kluba odlučio ostati još šest mjeseci. Moram reći da su prvenstveni razlog mog ostanka, utakmice protiv Maccabija. Osvojili smo titulu prvaka BiH i sada sa Borcem želim igrati Evropu, ostao sam da pomognem ekipi“, govori Maletić za Sportin.ba.

Iako su Izraelci favoriti u odnosu na Borac, Maletić vjeruje da naš predstavnik nije bez šansi.

“Mi smo prvaci Bosne i Hercegovine, tokom čitave sezone smo igrali odlično, imamo dobru ekipu i ne vidim zbog čega bi se sada nekoga bojali. Svjesni smo da je Maccabi favorit ali nikome se nećemo predati tako lako. Igrat ćemo, dat ćemo sve od sebe na terenu, pa šta bude. Mislim da uz malo sreće, možda možemo proći dalje“.

Darka u avgustu očekuje nova utakmica sa reprezentacijom BiH protiv Grčke. U posljednjoj utakmici protiv Albanije, Maletić je bio strijelac, a nada se da će dobru igru ponoviti i u narednim utakmicama.

“Grčka je sigurno dobra provjera pred nastavak kvalifikacija, radi se o jednoj renomiranoj evropksoj reprezentaciji i dobro je što ćemo odigrati jednu takvu utakmicu pred nastavak kvalifikacija. Ja vjerujem da ću ponovo biti na selektorovom spisku i nadam se da ću nastavti sa dobrim igrama u dresu reprezentacije. Uskoro su i te važne utakmice sa Bjelorusijom, ja se nadam pobjedama kojima bi gotovo pa osigurali drugo mjesto u grupi“, kazao je Darko Maletić na kraju razgovora za Sportin.ba.