Izdvojeno Nogomet Sport

Mali gradski derbi u Lukavici, Željo i Čelik bez prava na kiks

Utakmice 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, bit će odigrane danas. Šest mečeva na rasporedu je u 17 sati, dok će dva susreta biti odigrana u noćnom terminu.

Najzanimljivije susrete popodnevnog programa odigrat će Slavija – Sarajevo, odnosno Čelik i Olimpic. Bordo tim nakon kiksa protiv Veleža kada je pred domaćim navijačima osvojio samo bod (1:1) priliku za poravni imat će protiv Slavije. Izabranici trenera Jirži Plišeka imat će imperativ pobjeda, mada im neće biti lako, jer Slavija tradicionalno pred domaćim navijačima igra odlično. Potvrdili su to i u subotu, kada su savladali Čelik rezultatom 2:0.

Duel na Bilinom polju bit će prilika da Čelik upiše prve ovosezonske bodove. Tri utakmice i tri poraza rezultirali su da Zeničani budu prikovani za dno tabele, a tokom jučerašnjeg dana bilo je dosta bude u klubu. Trener Boris Gavran odstupio je s kormila potonulog broda, a zajedno sa njim otišao je i Nermin šabić, direktor kluba. Mir u redove zeničkog premijerligaša donijela bi samo pobjeda…

Međutim, neće imati lagan zadatak, jer će za protivnika imati uvijek negodnog gosta, ekipu Olimpica. Vukovi su u nedjelju u Mostaru savladali Zrinjski, ali će danas biti oslabljeni neigranjem Admira Vladavića.

Velež bi dobru seriju trebao nastaviti protiv Kozare pred domaćim navijačima, a prvu pobjedu tražit će i GOŠK protiv Leotara, te Zvijezda u duelu sa Travnikom.

Od 20 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac će ugostiti prijedorski Rudar, dok će pola sata kasnije početi jedan od derbija 4. kola. Željezničar će na Grbavici ugostiti Zrinjski i žele li Plavi ostati u utrci za šampionsku titulu nemaju pravo na kiks, jednostavno moraju dobiti Plemiće.

Parovi, sudije i satnica
Srijeda, 17, sati
Velež – Kozara (Dragan Petrović)
Čelik – Olimpic (Darko Obradović)
Slavija – Sarajevo (Tomislav Čuić)
GOŠK – Leotar (Midhat Arnautović)
Zvijezda – Travnik (Predrag Stankić)
Sloboda – Široki Brijeg (Dragan Skakić)
20 sati
Borac – Rudar (Vladimir Bjelica)
20.30 sati
Željezničar – Zrinjski (Robert Zrilić)

SCsport/Informer.ba