Izdvojeno Nogomet Sport

Manchester United ponovo na vrhu tabele

Nakon gostujuće pobjede nad Queens Park Rangersom, ekipa Manchester Uniteda ponovo je zasjela na vrh tabele.

QPR je na svom Loftus Roadu dočekao Manchester United, a krajnji rezultat glasio je 0:2. Već na samom startu susreta gosti su imali prednost. Igrao se prvi minut kada je Antonio Valencia centrirao, a najbolje se snašao Wayne Rooney, pogodivši glavom za veliko slavlje gostiju.

Bio je to 12. pogodak za engleskog reprezentativca u ovoj sezoni. Do kraja prvog poluvremena United je imao još dvije dobre šanse, ali na petnaestominutni predah otišlo se rezultatom 0:1. Drugi dio susreta nastavio se u sličnom ritmu, a u 56. minuti Michael Carrick udvostručio je prednost Crvenih vragova.

Veznjak gostiju je sjajno presjekao jedan napad QPR-a, te pretrčao 50-ak metara i na kraju sjajnom završnicom praktično riješio pitanje pobjednika. Rezultat 0:2 bio je i konačan, a Crveni vragovi su bar nakratko zasjeli na vrh ligaške tabele.

Izabranici Sir Alex Fergusona tako su došli do treće uzastopne pobjede, odnosno sedme uzastopne utakmice bez poraza u Premiershipu. QPR će ostati u donjem dijelu tabele, sa samo 16 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih kola.

Početni sastav QPR-a (4-4-2): Cerny, Traore, Connolly, Gabbidon, Young, Wright-Phillips, Faurlin, Barton, Mackie, Helguson, Bothroyd.

Početni sastav Manchester Uniteda (4-4-2): De Gea, Smalling, Evans, Ferdinand, Evra, Nani, Carrick, Jones, Valencia, Rooney, Welbeck.

Premier Liga, 16. kolo (nedjelja):

QPR – Manchester United 0:2 (Rooney 1, Carrick 56)

 

sportsport.ba/informer.ba