Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini: Džeko je fantastičan napadač

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini pohvalio je Edina Džeku nakon što je bh. reprezentativac donio pobjedu svojoj ekipi protiv Blackburna, golom u 75. minuti.

Bio je to Džekin prvi gol u Premier ligi otkako je u januaru došao iz Wolfsburga za 27 miliona funti.

Mancini je nakon utakmice bio pun riječi hvale za bh. napadača, navodeći da mu je duže vremena bilo potrebno za adaptaciju na engleski stil igre.

“Edin je fantastičan napadač. Imao je problema jer nije dovoljno igrao u prethodnim utakmicama, bio je pod pritiskom što nije davao golove, ali mislim da je sada postigao veoma važan pogodak i za ekipu i za sebe. Zaslužio je gol jer je odličan igrač i dobar momak. Uživao sam u golu zbog njega jer je zaslužio da postigne tako bitan gol za ekipu”, kazao je Mancini.

Pobjedom nad Blackburnom ekipa Manchester Cityja učvrstila se na četvrtom mjestu Premier lige sa četiri boda prednosti nad Tottenhamom i samo pet bodova zaostatka za Arsenalom na trećem mjestu.

Mancini je objasnio da ga previše ne opterećuje mogućnost da prestigne Arsenala.

“Arsenal ima pet bodova više od nas, no nama je bitno da pobjeđujemo. Sljedeća utakmica protiv West Hama bit će teška, bit će slično kao protiv Blackburna. Radi se o kvalitetnom protivniku koji ne zaslužuje da bude na dnu tabele. Veoma je važno da pobijedimo u tom meču. Do kraja imamo još pet utakmica, pokušat ćemo da ostvarimo sve pobjede ako bude moguće”, kazao je Mancini.