Izdvojeno Sport

Mancini: Džeko je prošao kroz nekoliko teških mjeseci, ali ova sezona je druga priča

Manchester City osvojio je prvi trofej u novoj sezoni, a za to je zaslužan i naš napadač Edin Džeko. Engleski klub je u finalu Superkupa u Dublinu pregazio Inter sa 3:0, a drugi pogodak djelo je našeg reprezentativca, koji je na ovaj način najavio dobru sezonu.

Menadžer Sitija Roberto Mancini  nastojao je umanjiti značaj uspjeha svog kluba, navodeći da će mnogo značajniji test biti sljedećeg vikenda, kada Siti igra utakmicu Superkupa protiv gradskog rivala Uniteda.

Ovo nije bila toliko značajna utakmica. Važna nam je samo zato što nam je ponudila novih 90 minuta priprema uoči duela s Unitedom” – rekao je Mancini.

Italijanski stručnjak ipak nije propustio pohvaliti nastup pojedinih igrača, a najviše komplimenata imao je na račun strijelaca Marija Balotellija i Džeke.

Zadovoljan sam kako je igrao Mario. Ako bude ovakav cijele sezone, bit će nam važan igrač. Isto tako, Edin Džeko u nastupajućoj sezoni može postići dosta golova. Prošla sezona bila mu je vrlo teška. Ovo mu je prvi kontakt s Premijer ligom, igrao je svega dva-tri mjeseca. Siguran sam da će u ovoj sezoni biti mnogo bolji” – rekao je Sitijev menadžer.

Pogodak protiv Intera dobar je za podizanje samopouzdanja. Pred kraj meča bio sam malo umoran. Igrali smo kao tim, od početka do kraja smo bili vrlo dobri. Zaslužili smo ovu pobjedu – rekao je Džeko za službenu internet”-stranicu Sitija.

Naš napadač tvrdi da će novi gradski derbi protiv Uniteda biti velika utakmica..

Spremni smo i nadam se da možemo pobijediti. Vembli će biti pun i nadam se da ćemo osvojiti još jedan trofej” – dodao je Džeko.Prenosi Dnevni avaz.

 

Informer.ba