Nogomet Sport

Mancini: Edinov gol je bio ključan

Trener nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini okarakterisao je pobjedu protiv Wolvesa utakmicom u kojoj je odlučilo strpljenje.
“Nemoguće je postiči četiri ili pet golova u svakoj utakmici. Ne možemo to ostvariti u svakom kolu”,kaže Mancini i nastavlja:“Nakon pobjede protiv Manchester Uniteda nisam želio da mislimo da će sve naredne utakmice biti lagane. Nema lakih utakmica, posebno ne u Premiershipu. U svakom trenutku utakmica se može promijeniti. To smo vidjeli i protiv Wolvesa, gdje smo u drugom poluvremenu morali izdržati pritisak i održati potpunu koncentraciju”, objasnio je svoje viđenje ove i budućih utakmica italijanski stručnjak.

Objasnio je i zašto je Mario Balotelli ostao na klupi, te pohvalio igru našeg reprezentativca Edina Džeke.

“Mislim da je Edin ponovo odigrao odlično, te postigao prvi pogodak koji nam je bio od ključne važnosti. Mario je trebao odmora, pa je ostao na klupi. Pred nama su još dvije utakmice ove sedmice”, rekao je Mancini i dodao:

“Svi igrači su odigrali prilično dobar meč, Nasri je bio odličan isto kao i Kolarov. Bitno nam je da smo završili sedmicu bez novih povreda”.

Totalsport/Informer.ba