Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini: Nadam se da će Nasri biti naš do srijede

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini upozorio je svog kolegu na klupi Arsenala, Arsenea Wengera, da ne stavlja francuskog nogometaša Samira Nasija u igru protiv Udinesea u uzvratnom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka.

Nastupi li Nasri u srijedu za Arsenal u Italiji, City će, želio je poručiti Mancini, odustati od njegove kupovine.

” Nadam se da ćemo završiti Nasrijev transfer tokom iduća dva dana. Ukoliko nastupi za Arsenal u Ligi prvaka, nastat će veliki problem. Nisam siguran da nam se isplati kupovati ga u tom slučaju. No, kao što sam već rekao, nadam se da ćemo završiti taj transfer do srijede i Arsenalove utakmice u Udinama” – rekao je Mancini.

Pregovori oko Nasrija već su se oduljili preko svih očekivanja. Navodno problem stvaraju posrednici koji se spore oko raspodjele provizije.

City je inače 24-godišnjega plemenitog veznjaka francuske reprezentacije spreman platiti 25 miliona funti, što je upravo fascinantna svota s obzirom na činjenicu da je Nasri u posljednjoj godini svog ugovora s Arsenalom i da je odbio produžiti ga. Arsenal stoga jednostavno nema pravo tražiti više.

Kad je u pitanju ostatak prijelaznog roka, Mancini kaže da niti Nasri neće biti zadnje Cityjevo pojačanje.

“Imamo još deset dana prijelaznog roka. Treba nam još igrača za popunu momčadi. Nadam se da Nasri neće biti posljednji”.

 

Sportin.ba/Informer.ba