Nogomet Sport

Mancini: Oprez! Još nije gotovo

Premda je vrlo zadovoljan igrom i pobjedom nad Newcastleom koja je njegove nogometaše dovela na prag naslova prvaka, menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini upozorava da do kraja imaju još jednu utakmicu.

U zadnjem kolu Manchester City treba pobjedu protiv QPR-a kako bi nakon 44 godine osvojio naslov nogometnog prvaka Engleske.

“Ostala nam je još jedna zahtjevna utakmica do kraja jer se QPR bori za opstanak i zbog toga mogu biti vrlo opasni. Još nije gotovo. U istoj smo situaciji kao u ponedjeljak navečer. Favoriti jesmo, jer ukoliko dobijemo QPR postajemo prvaci. No, o tome još ne možemo govoriti jer se moramo spremiti za zadnji susret. Ako mislimo da smo već osvojili naslov, pravimo veliku grešku. Naravno da sam uzbuđen jer smo na vrhu, ali ne smijemo zaboraviti da moramo još jednom pobijediti”, izjavio je talijanski trener koji je svjestan koliko bi osvajanje Premiershipa značilo za sve u klubu”.

“To bi bila velika stvar za vlasnika, predsjednika i naše navijače, te posebno za igrače koji su naporno radili i postali prava momčad. Sada smo u drugačijem ritmu nego prije pet ili šest tjedana kada smo prolazili kroz krizno razdoblje. Ali nogomet je takav, jer se situacija može promijeniti svake sedmice” podsjetio je Mancini na dio sezone u kojem su vodstvo prepustili gradskom rivalu Manchester Unitedu.

Naravno da menadžer “Građana” nije propustio pohvaliti dvostrukog strijelca protiv Newcastlea Yayu Tuorea.

“On je za nas vrlo važan igrač jer je iz Barcelone donio iskustvo osvajanje trofeja. Fantastičan je jer može odlično pokriti nekoliko pozicija na terenu. Također imamo i grupu igrača koji s njima jako dobro funkcioniraju”, dodao je Mancini i još jednom poručio da šampanjac treba hladiti, ali još ne otvarati.

“Vjerovao sam u ovo. Kada tako dugo dominirate prvenstvom mora vam se ukazati druga šansa. Poznata mi je historija i koliko dugo se naslov ovdje čeka, ali o svemu takvom možemo razgovarati iduće nedjelje oko pet sati”, poručio je Mancini.

Totalsport/Informer.ba