Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini: Ovaj poraz ništa ne mijenja za nas

Sinoć su nogometaši Chelseaja nanijeli Manchester Cityju prvi premierligaški poraz nove sezone. Slavili su na Stamford Bridgeu s 2-1 i smanjili zaostatak za liderom na sedam bodova.

“Sedam bodova je ništa u ovoj ligi u kojoj se toliko ekipa bori za naslov. Manchester City, Tottenham i Liverpool su snažni i čvrsti, a Arsenal se vratio iz mrtvih i vratio je nadu u titulu. Ne sjećam se da se toliko ekipa borilo za naslov”, komentirao je Villas-Boas.

“Sada Manchester City igra protiv Arsenala, a mi protiv Tottenhama i toliko se stvari može dogoditi. Mislim da smo protiv Cityja pokazali snagu karaktera i otpornost. Bili smo vrlo dobri u drugom dijelu i pronašli smo potrebne detalje za osvajanje tri boda. Zaslužujemo priznanje za rezultate u posljednje vrijeme i izlazak iz crne serije.”

Na kraju je portugalski trener objasnio i neke nejasnoće oko izvođača odlučujućeg jedanaesterca koji je u 82. minuti realizirao Frank Lampard i donio pobjedu “bluesima”.

“Prije utakmice zadužili smo Didiera Drogbu i Matu za jedanaesterce. Kao što ste mogli vidjeti, Mata ga je išao izvesti, ali potom je porazgovarao s Lampsom (Lampard, op.a.) koji se osjećao samopouzdano i Mata mu je dao priliku da ga izvede.”

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini smatra da je njegova ekipa oštećena za nedosuđeni penal u prvom poluvremenu, nakon navodnog prekršaja Josea Bosingwe nad Davidom Silvom, ali dodaje da ovaj poraz neće spriječiti “građene” u pohodu na naslov.

“Ovaj poraz ništa ne mijenja za nas. Znamo da smo izgubili, ali sezona je vrlo duga i vrlo teška. Nismo zaslužili poraz, ali smo izgubili tu sve završava. Naša sljedeća utakmica protiv Arsenala bit će teška i moramo se usredotočiti na nju. Nakon starta sam mislio da ćemo pobijediti jer smo igrali jako dobro. Neobično je da neka ekipa dođe ovdje i igra tako u prvom dijelu. Ali utakmica se promijenila nakon isključenja. Nakon toga je bilo teško”, rekao je Mancini, a potom je komentirao i po njegovom mišljenju nedosuđeni jedanaesterac.

“Svi su na stadionu mogli vidjeti da je bio jedanaesterac. Sudija (Mark Clattenburg, op.a.) je bio vrlo blizu, ali ga nije vidio.

 

Totalsport/Informer.ba