Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini: Trebao sam staviti Džeku umjesto Balotellija

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini priznao je da ne može vjerovati Mariju Balotelliju nakon što je kontroverzni napadač dobio crveni karton u 13. kolu engleske Premierlige u Liverpoolu (1-1). To bi trebalo značiti da će Edin Džeko biti u prvoj postavi u subotu protiv Norwicha.
Italijanski stručnjak upozorio je problematičnog Balotellija da može platiti visoku cijenu za svoj posljednji incident na stadionu Anfield.“Bolje da sam u Liverpoolu ostavio Marija na klupi. Bolje da sam uvrstio u prvi tim nekog drugog napadača. Protiv Redsa sam imao Edina (Džeku) i Marija na klupi. Tada sam mislio da je Mario dobar, jer smo željeli pobjedu sa samo jednim napadačem na terenu. Trebao sam možda da stavim Džeku, imao bih 11 igrača na terenu, njemu se ne bi dogodio crveni karton”, izjavio je Mancini engleskim medijima u petak.Trener Cityja nastavio je da kritikuje svog sunarodnjaka iako je priznao da mu mladost može biti opravdanje, ali samo donekle.

“Važno je da Mario razumije kako treba da se ponaša na terenu. Mnogo puta sam rekao da se popravio, ali on i dalje može da napravi glupost u svakom trenutku. Defanzivac uvijek može dobiti žuti karton, ali Mario je napadač, a dobija ih previše”.

Mancini je podsjetio da je 20 godina proveo na terenu kao napadač i da je tri puta bio isključen. “A Mario je sakupio tri crvena kartona otkako je došao u City. Kad sam bio igrač, vršio sam pritisak na sudije na svakoj utakmici. To može raditi i Mario ako je pametan i ostati na terenu kako bi pomogao ekipi. To rade vrhunski igrači. Ali, on je previše mlad. Istina, napredovao je, ali će morati još da napreduje”.

Prema njegovom mišljenju, igrač Liverpoola Martin Škrtel je Ballotelija “nasanjkao” kod drugog žutog kartona.

“Protivnik će u duelima testirati njegov kratak fitilj. Postoje sigurno nogometaši kod protivnika koji razmišljaju na ovakav način. Zato Mario mora obratiti pažnju i biti pametan. Ja tu ne mogu pomoći jer nisam na terenu. Balloteli mora misliti samo na nogomet”, zaključio je Italijan.

City u subotu u 14. kolu dočekuje Norwich kao lider na tabeli engleskog prvenstva sa pet bodova prednosti ispred gradskog rivala Manchester Uniteda.

Totalsport/Informer.ba