Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini: United je i dalje bolji od nas

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini smatra da i dalje ima slabiji tim od Manchester Uniteda.
Gradski rivali sastat će se u nedjelju na Wembleyu u okviru engleskog superkupa, čime će biti označen početak sezone u Premier ligi.

“Manchester United je trenutno na vrhu. Imaju snažan tim, osvojili su prvenstvo i doveli još četiri ili pet odličnih igrača. Mislim da smo mi blizu, ali su oni trenutno iznad nas”, izjavio je Mancini, prenosi Eurosport.

City ni ovog ljeta nije štedio na pojačanjima, a za dolazak Argentinca Sergija Aguera izdvojio je rekordnih 38 miliona funti. Braniči Gael Clichy i Stefan Savić također su dovedeni, zajedno sa golmanom Costelom Pantilimonom.

Aguero će meč s Unitedom početi na klupi za rezervne igrače, dok se prošlosezonski najbolji strijelac Carlos Tevez još nije pridružio ekipi. Takva situacija pokrenula je nove spekulacije o budućnosti 27-godišnjeg napadača.

“Ranije sam rekao da će se vratiti do 5. augusta zajedno sa Zabom (Pablo Zabaletta), ali sam pogriješio, jer sam mu rekao da dođe do 8. augusta. Carlos dolazi u ponedjeljak, jer je imao 21 dan odmora nakon južnoameričkog prvenstva“, kazao je Mancini.

Fena/Informer.ba