Nogomet Sport Udarno

Mancini: Večerašnji susret sa Ajaxom je naša posljednja šansa!

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini izjavio je da je večerašnji susret s Ajaxom u Ligi prvaka odlučujući za njegov tim u borbi za ostanak u igri za plasman u osminu finala.

Engleski prvak već je pretrpio poraz od ekipe koju s klupe vodi Frank de Boer, kao i Real Madrida, dok je na svom terenu remizirao s Borussijom iz Dortmunda.

Uprkos što su se Joleon Lescott i James Milner na listi povrijeđenih igrača pridružili Davidu Silvi, Jacku Rodwellu i Maiconu, Mancini tvrdi da igrači koji su spremni mogu da odgovore zadatku i pobijede holandski tim.

Imamo nekoliko povrijeđenih važnih igrača, ali kada se dogodi takav slučaj ostali igrači moraju da pruže mnogo više na terenu”, kazao je Mancini.

Ovo nam je posljednja šansa“, dodao je.

Italijan je ponovio da njegov tim još nije spreman za evropski uspjeh, navodeći da tek drugu godinu nastupa u Ligi prvaka.

Za mene, vođenje ekipe (bez obzira na takmičenje) nema razlike. No, kada bih rekao da smo spremni da osvojimo Ligu prvaka, to ne bi bilo tačno. Moramo da napredujemo. Vjerovatno, drugi timovi su bolji od nas jer u ovom takmičenju igraju svake godine“, kazao je Mancini.

Fena/Informer.ba