Izdvojeno Nogomet Sport

Mancini zainteresiran za Van Persieja

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini potvrdio je da je zainteresiran za dovođenje kapitena Arsenala Robina van Persieja.

Dvadesetosmogodišnji napadač, koji je ove sezone postigao 32 gola za tim iz sjevernog Londona, vezan je ugovorom za Arsenal do 2013.

Mancini bi volio da Van Persieja pridruži timu vrhunskih napadača koje ima u svojim redovima.

“Zainteresirani smo za svakog dobrog igrača. To je normalno, ne samo za nas. Mislim da bi svi vrhunski timovi voljeli u svojim redovima imati Van Persieja”, izjavio je Mancini.

“Mislim da je Van Persie u ovom trenutku jedan od najboljih napadača u Evropi, zajedno s Messijem, Ronaldom te Sergiom (Aguerom) i Mariom (Balotellijem). Fantastičan je napadač, ali mislim da će ipak ostati u Arsenalu”, dodao je italijanski trener.

City je iz Arsenala dosad doveo Samira Nasrija, Gaela Clichyja, Kolo Tourea i Emmanuela Adebayora, prenosi Eurosport.

“Ako postoji dobar igrač koji želi da napusti svoj klub, mi smo zainteresirani za njega. No, ako igrač želi da ostane, nećemo praviti probleme. Moje mišljenje je da će Van Persie ostati u Arsenalu. Mislim da će potpisati novi ugovor, jer bi Arsenal u slučaju njegovog odlaska bio u velikim problemima”, kazao je Mancini.

 

Fena/Informer.ba