Izdvojeno Nogomet Sport

Medunjanin: Favoriti smo, ali oprez!

Haris Medunjanin, još je jedan u nizu igrača reprezentacije BiH koji pozivaju na oprez uoči sutrašnje utakmice sa Luksemburgom, koja je od velikog značaja za naš tim.
Medunjanin je prvi put u dresu BiH zaigrao je u prošlim kvalifikacijama, tačnije u baražu protiv Portugala, dok se u tekućim nametnuo Safetu Sušiću i samim time postao neizostavna karika našeg nacionalnog tima.

Prelomio je utakmicu sa Albancima u Zenici kada je pogodio za 1-0, a strijelac je bio i u Bjelorusiji za vodstvo naše reprezentacije od 2-0. Statistika govori da od Albanije, Haris Medunjanin pogađa svaku drugu utakmicu, što znači da je sutra red na novi pogodak.

Znači sutra zabijam

Eto, ako je tako, onda moram nastaviti tradiciju i pogoditi sutra. Šta ću, nemam drugog izbora, govori na početku razgovora za Sportin.ba, raspoloženi Medunjanin.

Kako je sam rekao, o sutrašnjem protivniku naše reprezentacije, Medunjanin misli kao i o svim predhodnim.

Ovo su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i svako se tu želi dokazati. Mi smo nizom dobrih rezultata, došli tu gdje smo sada. Na korak od baraža, i u velikoj prilici da u posljednjem kolu sami odlučujemo o mogućem direktnom plasmanu na Euro. Upravo zbog svega toga, sutra moramo dati svoj maksimum. Ovo je veoma važna utakmica, znamo da smo kvalitetniji od Luksemburga ali moramo biti oprezni.

Medunjanin vjeruje u veliku podršku navijača BiH u sutrašnjoj utakmici.

U to uopšte ne sumnjam, malo ko ima navijače poput nas i igrati na Bilinom Polju uz njihovu podršku je zaista posebna stvar. To je nešto neopisivo, kada krene pjesma i navijanja sa svih strana, onda u vama proradi ono nešto, i samim tim još više poraste želja za pobjedom. Nadam se da će tako biti i sutra.

Veznjak izraelskog Maccabija, volio bi da naš tim sutra što prije riješi utakmicu.

Bilo bi dobro kada bi odmah što ranije poveli, i nadam se da ćemo što ranije riješiti utakmicu u našu korist. To naravno ne znači da se nećemo boriti svih 90 minuta, ali psihološki je lakše igrati kada imate veliku prednost.

O Francuzima nakon petka

O Francuzima, Medunjanin nije želio mnogo govoriti, barem dok se ne završi utakmica sa Luksemburgom.

Rano je za to zaista, vjerujte da i mi u reprezentaciji malo govorimo o toj utakmici. Sada nam je u mislima samo Luksemburg i cilj je pobjediti sutra. Šta će poslije biti, vidjet ćemo. Nadam se da ćemo slaviti a onda pokušati u Francuskoj napraviti nešto, kazao je Haris Medunjanin na kraju razgovora za Sportin.ba.

 

Informer.ba