Izdvojeno Nogomet Sport

Menezes: Više ste mi se dopali protiv Francuza

Selektor Brazila Mano Menezes uprkos pobjedi nije bio pretjerano zadovoljan igrom svoga tima. Stručnjak na klupi „karioka“ bio je pozitivno iznenađen igrom naše reprezentacije preko bokova, konstatujući da su bočni igrači njegove selekcije Dani Alves i Marcelo imali mnogo problema.

„Vidjelo se da ste bili pod pritiskom na samom otvaranju susreta, ali kasnije ste ‘stali na lotpu’, počeli kombinovati i već tada sam znao da neće biti baš lako“, kazao je Menezes za SCsport.ba, te dodao:

„Uprkos igri i dobroj partiji vašeg tima više ste mi se dopali u posljednjem susretu kvalifikacija za EURO 2012 protiv Fancuske. Niti sa dva napadača niste izgledali loše, ali u sistemu 4-5-1 činili ste mi mnogo kompaktniji“, istakao je selektor Brazila, te se dotakao pojedinosti u igri našeg tima:

„ Mislim da je vaša odbrana pružila jednu dobru partiju, spomenuo sam već da su nam fudbaleri BiH zadavali dosta problema. U vezi imate dva sjajna fudbalera broj 8 i 10 (Pjanić i Misimović op.a), dok u napadu imate jednog fenomenalnog igrača“.

– Na kojeg mislite, na strijelca gola ili?

„Mislim na fudbalera Manchester Cityja“.

Džeku?

„Da, upravo na njega. Paklen je igrač, Davidu Luizu zadao je sinoć dosta problema u duelima, kako na zemlji tako i u skoku“, pohvalio je na kraju razgovora za SCsport.ba Mano Menezes napadača „građana“.

Informer.ba