Izdvojeno Nogomet Sport

Merlin pomjera termin derbija, strah od Delija i Grobara

Zbog koncerta Dina Merlina, 141. “vječiti derbi” između fudbalera Crvene zvezde i Partizana mogao bi na Marakani da se 26. novembra odigra u popodnevnom, umjesto u predviđenom večernjem terminu“, prenosi Blic.rs.

Zvezda je do sada sve svoje mečeve kao domaćin igrala uveče, pa se prvobitno očekivalo i da duel sa Partizanom počne u 18 časova. Ipak, moglo bi da se desi da derbi počne ranije i to iz bezbjedonosnih razloga. Kako navodi “Alo”, postoji strah da bi „Delije“ i „Grobari“ sa Autokomande “mogli da se presele u Novi Beograd i tamo ugroze bezbjednost poštovalaca bosanskog pjevača”, koji nastupa od 20 časova i 30 minuta.

“Bilo bi najbolje da Dino Merlin pomjeri svoj koncert ako već postoji strah od mogućih incidenata. Zbog TV prava je nemoguće da Zvezda i Partizan svoj meč igraju od 13 sati, kad i ostali, ali je ipak dozvoljeno da se sastanu dva i po sata kasnije. Vidjećemo, policija će donijeti konačnu riječ, jer je vječiti derbi sam po sebi meč visokog rizika, bez obzira na koncert Dina Merlina”, izjavio je za „Alo!“ Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice superligaša.