Izdvojeno Nogomet Sport

Messi: Bolivija nas je iznenadila usranim golom

U prvoj utakmici Južnoameričkog nogometnog prvenstva koje se igra u Argentina, domaćini su protiv Bolivije u La Plati igrali 1:1.

U prvom poluvremenu Argentina je bila bolja na terenu. Posebno se to odnosilo na prvih 15-ak minuta kada su domaći pokušavali poentirati preko najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija koji se našao u nekoliko prilika, ali ih je propustio realizovati. Ipak, najbolju priliku prvog dijela propustio je Carlos Tevez čiji je udarac nakon dodavanja Messija jedva zaustavio bolivijski golman Carlos Arias.

U drugom dijelu Argentina je krenula još agresivnije i ofenzivnije, a selektor Sergio Batista zamijenio je Estebana Cambiassa Angelom di Marijom. Ipak, Bolivija je bila ta koja je prva zabila. Nakon udarca iz kuta Edivaldo Rojas je pronašao put do mreže iskosa s lijeve strane.

 

Bolivija je igrala zgusnuto na sredini terena i na taj je način uspjela ukrotiti Argentince koju su se na kraju preko Sergija Agüera spasili poraza. “Kun” je sjajnim golom iz voleja u 75. minuti, samo pet minuta po ulasku u igru postavio konačni rezultat. Nakon postignutog gola domaćini su dodatno stisnuli gas, pokušali doći do pobjede, ali nisu uspjeli.

U skupini A se osim Argentine i Bolivije nalaze još Kostarika i Kolumbija koji će snage odmjeriti danas (subota) u San Salvador de Jujuyu.

Argentinci svoj sljedeći  protiv Kolumbije, a Bolivijci će odmjeriti snage protiv Kostarike.

Messi: Bolivija nas je iznenadila svojim usranim golom

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi proglašen je najboljim igračem otvarajućeg susreta Copa Americe, ali mu je to bila slaba utjeha za samo bod u prvoj utakmici:

Iznenadili su nas usranim golom, a izjednačili smo zahvaljujući Kunu . Žao nam je jer nismo pobijedili i ispunili cilj. Neke smo stvari radili dobro, ali moramo nastaviti rasti i poboljšavati igru jer sljedeću utakmicu moramo pobijediti” rekao je Messi.

“Sada moramo dobro proanalizirati utakmicu. Moramo imati veći posjed lopte i biti snažniji u napadu. Ali neću mijenjati ovaj sastav i vjerujem u njega. Druge stvari moramo promijeniti” rekao je argentinski izbornik Sergio Batista, koji neće mijenjati sljedeći sastav:

Romero; Zanetti, Burdisso, G. Milito, Rojo – Mascherano, Cambiasso (Di María 46), Banega – Tevez, Lavezzi (Agüero 70), Messi.

Bila je ovo tek prva utakmica, a sve će biti teške. Bolivija je bila vrlo čvrsta u obrani, ali ključno je da na kraju nismo izgubili. Mislim da je u drugom poluvremenu trener krenuo tražeći gol uvođenjem Di Marije, ali nije išlo. Bolivija je zabila, ne znam kako, ali na kraju je ključ da smo osvojili bod. Moramo ispraviti greške koje smo večeras radili i pobrinuti se da se ne ponove. Protiv Kolumbije moramo pobijediti” zaključio je strijelac jedinog argentinskog gola Agüero.

Copa America, skupina A, 1. kolo:

Argentina – Bolivija 1:1 (Agüero 75 / Edivaldo 48)

 

Totalsport/Informer.ba