Izdvojeno Nogomet Sport

Messi i prijatelji pred ispadanjem s Cope!

Kolumbija je nakon Bolivije također otkinula bod domaćinima (0:0) i prvim favoritima prvenstva Južne Amerike. Nakon remija bez golova pred 35 hiljada gledlaca u Santa Feu, Argentinci imaju samo dva boda iz isto toliko utakmica, dok je Kolumbija na vrhu skupine sa četiri.

Ako večerašnji susret Bolivije i Kostarike završi pobjedom nekog od suparnika, Argentini u posljednjoj utakmici skupine protiv Kostarike, za plasman u četvrtfinale igra samo pobjeda!

Ono što posebno brine Argentince je što se utakmice zadnjeg kola u skupini ne igraju u isto vrijeme, kao što je inače običaj u međnarodnimtakmičenjima. Kolumbija i Bolivija će igrati prve, a ako Bolivija danas dobije Kostariku, u zadnjem kolu može igrati “prijateljski” remi s Kolumbijom pa da obje reprezentacije odu dalje. Messsi, Tevez, Aguero i Cambiasso bi onda s Kostarikom tek ispunili obavezu.

Situacija kojoj se nitko nije nadao prije početka Copa Americe.

Žestoko kritikovani selektor Sergio Batista napravio je samo jednu izmjenu u odnosu na ekipu koja je izvukla tek remi s Bolivijom – umjesto beka moskovskog Spartaka Marcosa Roja, na lijevoj strani zaigrao je Cityjev Pablo Zabaleta.

Argentina je “imala više od igre”, ali Kolumbija je stvorila puno izglednije prilike iz kontri, dok je u obrani igrala iza lopte sa svim igračima osim Falcaa. Ramos je u 20. minuti u odličnoj prilici pucao preko gola, a šest minuta poslije Moreno je u prvom dijelu propustio “nepromašivu” priliku za vodstvo protiv Argentine.

Messi se u prvom poluvremenu nije vidio, osim kad je u 30. minuti lijepo proigrao Lavezzija, koji se dugo namještao, pa mu je udarac blokiran.

Najgore je tek dolazilo na samom kraju tog dijela: Golman AZ-a Sergio Romero odličnim je obranama skinuo udarce Falcaa i Morena, ali u heroja tužne argentinske reprezentacije definitivno je izrastao u 67. minuti. Ubojitom Falcau obranio je udarac kada se napadač Porta našao sam pred njim, “u situacijama kakve ovaj inače ne promašuje.”

Krivci za ovakvu propusnost argentinske obrane su Burdisso i Milito, koji se nisu mogli nositi s brzim kontrama suparnika. Do kraja utakmice Tevez je promašio tek jednu priliku Argentinaca, a Kolumbijci su bolje pogodili sa izmjenama – uspješno su zatvorili utakmicu, dok argentinske (Aguero, Gago, Higuain) nisu donijele očekivanu prevagu.

 

Index/Informer.ba