Izdvojeno Nogomet Sport

Messi prešao brojku od 200. golova, Barca razmotirala Plzen i prošla dalje

Fudbaleri Barcelone večerašnjom su pobjedom protiv Plzena obezbjedili plasman u 1/8 finala Lige prvaka..

Fudbaleri Barcelone učinili su zacrano od strane Pepa Guardiole.  Naime, Guardiola je prije utakmice kazao kako želi pobjedom obezbjediti plasman u drugi krug takmičenja, što je večeras i ispunjeno.

Messi i društvo su se prošetali Češkom, savladavši sa 0:3 Plzen.

Već na početku susreta, Barcelona je kao i uobičajno preuzela konce u svoje ruke, te tri puta prijtila, preko Messija, Alcantare i Fabregasa, ali dominacija je krunisana pogotkom u 24. minuti susreta. Marian Cisovsky je skrivio jedanaesterac te zaradio crveni karton, a siguran egzekutor sa kreča bio je Lionel Messi.

Moćni katalonski stroj prednost je udvostručio u 45. minuti susreta, kada je ponovo Argentinac tresao mrežu Pavlika, 0:2.

U nastavku, izabranici Pepa Guardiole  prešaltali su u još veću sredinu pa prijete ponovo preko Messija, Fabregasa, a najbolja prilika je bila kada je mladi Thiago Alcantara zdrmao prečku u 68. minuti susreta.

Samo četiri minuta poslije, Barca je totalno razmontirala  Plzen. Ovoga puta pogodio je Cesc Fabregas na asistenciju mladog Cuence.

Tačku na “i” stavio je Messi, u 90. minuti susreta za konačnih 0:4. Messi je tako stigao do svog 202. pogodka u dresu Barce, a zanimljiv je statistički podatak da je ovo čak 14. hat-trick Lionela Messija u karijeri.

 

Sportin.ba/Informer.ba