Izdvojeno Košarka Sport Video

Miami na krilima LeBrona i Wadea u ‘ludoj’ završnici izborio NBA finale

U velikom finalu doigravanja NBA lige igrat će Dallas Mavericksi i Miami Heat, koji je u četvrtak došao do četvrtog boda u seriji protiv Chicago Bullsa pobjedom 83-80 ostvarenom u United Centeru…
Iste su se dvije momčadi našle u borbi za prsten prvaka 2006. godine, a tada je Miami, nošen sjajnim Dwyaneom Wadeom, nakon dva uvodna poraza slavio 4-2.
Prva je utakmica na rasporedu u utorak u Miamijevoj AmericanAirlines Areni.
Dallas je svoj posao (Trail Blazers, Lakers, Thunder) obavio u srijedu, a samo dan kasnije doznao se i finalist s Istoka lige. U petoj utakmici konferencijskog finala Heat je napravio još jedan “break”, ovaj put na “meč-loptu” kod Chicaga i s ukupnih 4-1 plasirao se u finale.
Plan kluba, u kojem je glavnu ulogu godinama igrao Wade, pred početak sezone bio je borba za naslov i dugogodišnja dominacija ligom, pa su svom nositelju igre dodali dvije velike zvijezde, LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.
Veliki dio utakmice činilo se da će serija biti produžena na šestu utakmicu, međutim, manjak od dvanaest poena (77-65) izbirsan je i pretvoren u pobjedu serijom 18-3 u posljednje tri minute utakmice. Briljirali su u tom periodu igre James (28 koševa, jedanaest skokova) i Wade (21 koš) ubacivši svaki po osam poena.
Sastav Chicaga predvodio je Derrick Rose učinkom od 25 poena, pet skokova i osam asistencija. Ipak, šutirao je slabih 9-29 iz igre, skrivio prekršaj na Wadeu (akcija završila s četiri poena) u seriji koja je prelomila utakmicu i promašio slobodno bacanje za izjednačenje rezultata 26.7 sekundi prije kraja ogleda…
NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:
Chicago (1) – Miami (2) 80-83 (Rose 25p, 5s, 8a, 4il / James 28p, 11s, 6a, 4il, Bosh 20p, 10s, 4bl)

 

Informer.ba