Izdvojeno Nogomet Sport

Miralem Pjanić oduševljen prijemom u Romi

Miralem Pjanić je konačno zadovoljan. Bh. reprezentativac je u Rimu pronašao ono što mu je falilo u Lyonu.
Da podsjetmo, bh. reprezentativac je u posljednjim danima prelaznog roka iz Lyona, za koji je igrao tri sezone, prešao u redove Rome, i to na lični zahtjev novog trenera Rimljana Luisa Enriquea koji je Pjaniću namijenio mjesto u prvom sastavu.

“Nakon tri sezone u Lyonu sada sam u Romi. Klub je sjajan, konačno imam sve potrebne uslove da eksplodiram. Ovdje igram i zbog toga sam zadovoljan“, kazao je kaže bh. reprezentativac.

Nakon što je jedno vrijeme živio u hotelu Pjanić je u Rimu pronašao stan. Iako nije imao priliku mnogo razgledati ljepote Rima Pjanić kaže da je izuzetno zadovoljan onim što je vidio u glavnom talijanskom gradu.

Nakon tri sezone u dresu Lyona došlo je vrijeme za rastanak. Pjanić kaže da nije bio zadovoljan trećom sezonom u dresu francuskog kluba.

“Moja druga sezona je bila odlična, ali treća ne. Nisam dobivao šansu da igram. Na moju poziciju je doveden Gourcuff koji je imao prednost iako sam smatrao da zaslužujem da igram. Nije mi bilo lako, posebno jer nije bilo nikoga da porazgovara sa mnom, što je u mojim godinama jako bitno”, istakao je Pjanić.

Pjanić je kazao i da je zadovoljan prijemom kod novih igrača. Najčešće se druži sa Gabrijelom Heinzeom s kojim komunicira na francuskom, te Juanom i Kjaerom na njemačkom.

Totalsport/Informer.ba