Izdvojeno Nogomet Sport

Misimović ušao 81. minuti i spasio Dinamo poraza

Dinamo iz Moskve večeras je remizirao sa Anžijem u okviru šestog kola ruske Premier lige. Zvjezdan Misimović, naš reprezentativac donio je bod Moskovljanima u posljednjim minutama utakmice.

Dinamo je nadigrao Anži, ali nije imao snage za tri boda s obzirom da su od 57. minute igrali bez Igora Semshova. Sve značajnije na utakmici desilo se u drugom poluvremenu.

Igor Semshov u svom šesnaestercu oborio je protivničkog igrača i zaradio drugi žuti karton. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a jedanaesterac je realizovao legendarni Roberto Carlos.

Ipak, pet minuta je trebalo Dinamu da izjednači. Aleksandr Kokorin, 20-godišnji napadač, koji je ušao u 59. minuti umjesto Fyodora Smolova pogodio mrežu Anžija.

Benoît Angbwa, kamerunski defanzivac, vraća gostima prednost u 72. minuti na asistenciju Rasima Tagirbekova. No, Zvjezdan Misimović se pobrinuo da bod ostane u Moskvi.

Naš reprezentativac u igru je ušao u 81. minuti, a dvije minute prije kraja regularnog vremena pogodio je za bod Dinama sa bijele tačke.