Izdvojeno Nogomet Sport

Mladom Harisu Vučkiću 90 minuta u dresu Newcastlea

Utakmica Newcastle – West Bromwich u kojoj je domaća momčad poražena rezultatom 2:3 bila je za nas zanimljiva jer je u njoj svih 90 minuta u redovima Svraka odigrao Haris Vučkić.
 .
Ovaj 19-godišnjak, porijeklom iz Sanice kod Ključa, u tinejdžerskim danima skuplja minutažu u najjačoj ligi svijeta i kao takav trebao bi biti zanimljiv ljudima iz Saveza. 188 cm visoki ofenzivni veznjak odigrao je vrlo dobru utakmicu, stvarao prilike te zatresao prečku.
 .
Vučkić je ubilježio 11 nastupa u Engleskoj (5 u ligi, 6 u Liga kupu), a sinoć je po prvi puta odigrao svih 90 minuta u ligi.
 .
Ovaj mladić je 10. avgusta 2010. ubilježio nastup za U21 selekciju Slovenije (postigao gol)  i postao najmlađi slovenski igrač kojem je to pošlo za rukom. Iako rođen u Ljubljani karijeru je započeo u NK Domžale, a kao jednog od najperspektivnijih mladih igrača Europe prije dvije godine ga je kupio Newcastle United.
 .
Vučkić bi u dogledno vrijeme mogao postati prvotimac Slovenije i tako biti izgubljen za našu selekciju, naravno ukoliko bi zaslužio poziv i ukoliko bi BiH bila njegov izbor, piše Sportin.ba
Informer.ba