Izdvojeno Nogomet Sport

Montpellier Spahiću zabranio prelazak u francuski klub

Emir Spahić, (29), nogometaš Montpelliera i kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, mogao bi komotno i sljedeće godine igrati za francuskog prvoligaša.

Premda su obje strane, Spahić i Montpellier, saglasne oko njegovog odlaska još od kraja prošle sezone, zasad se njegov transfer, tri sedmicea od otvaranja prijelaznog roka, još uvijek nije ostvario. Iz kluba tu mogućnost i dalje dopuštaju, ali pod dva uslova: da ne prijeđe u konkurentski francuski klub te uz odštetu koja, piše francuski sportski dnevnik L’Equipe, ne smije biti manja od dva miliona eura.

“Pošalje li za njega ponudu francuski klub, nećemo je prihvatiti. Dođe li iz inostranstva, onda ćemo je razmotriti, ali nipošto Spahića nećemo puštati za bagatelu”, rekao je dopredsjednik kluba Laurent Nicollin. Za Spahića je zadovoljavajuća ponuda dosad došla iz jednoga katarskog kluba, ali su je klub i igrač odbili. Za bosanskog stopera, koji ugovor s Montpellierom ima do ljeta 2014. godine, ranije se tokom ovoljetnoga prijelaznog roka raspitivao zagrebački Dinamo.

 

Totalsport/Informer.ba