Izdvojeno Nogomet Sport

Mourinho izbacio novinare iz aviona

Rat između portugalskog stručnjaka Jose Mourinha i španskih novinara nastavljan je i uoči prve utakmice osmine finala Lige šampiona, koju Real igra u Moskvi sa CSKA, piše Sportin.

Mediji konstantno kritikuju ponašanje trenera Real Madrida i traže dlaku u jajetu kada je riječ o igri “kraljevskog kluba”, ali ni Mourinho im ne ostaje dužan. Već im je zabranjivao dolaske na trening, uskraćivao im izjave, a sada je napravio još jedan korak više u pogoršanju odnosa. Mourinho je, naime, zabranio medijima da putuju s igračima i stručnim štabom u Moskvu, što je dosad bilo uobičajeno. Novinari će sada morati da putuju u vlastitom aranžmanu i sigurno je da su već “naoštrili pera” ukoliko se “kraljevi” okliznu u prvoj utakmici s CSKA.

To, međutim, ne brine mnogo stratega Reala, već nova povreda Anhela di Marije. Španski klub je saopštio da je argentinski reprezentativac u prvenstvenoj utakmici s Santanderom obnovio povredu noge, zbog koje je pauzirao od decembra prošle godine. Pored njega, Real je u Moskvu otputovao bez povrijeđenih Lassane Diarre i Hamita Altintopa, dok se u tim vraća Alvaro Arbeloa.

 

Informer.ba