Izdvojeno Nogomet Sport

Mourinho izbjegao press konferenciju, Guardiola zadovoljan

Nakon prvog od minimalno četiri ovosezonska okršaja između divova španskog nogometa, Real Madrida i Barcelone, jedna strana je vrlo zadovoljna, dok druga baš i nije nakon 2-2 u prvoj utakmici španskog superkupa…

Trener Barcelone Joseph Guardiola tražio je dobar rezultat na Santiago Bernabeuu uoči uzvrata i dobio ga je. Barcelona nije izgubila, a mogla je i to vrlo lako.

” Uspjeli smo izdržati fizičku bitku s bolje pripremljenim Real Madridom, pa je 2-2 dobar rezultat. Do srijede ćemo nastaviti s našim planiranim pripremama za novu sezonu i nećemo se posebno pripremati za utakmicu s Madridom. Nadam se da će nam naši navijači znati pomoći onda kada nas noge više neće htjeti slušati”  rekao je nakon utakmice Guardiola.

Cesc Fabregas trebao bi danas obaviti lijekarskii pregled nakon čega bi teoretski mogao debitirati baš protiv Reala nadolazeće srijede.

” Sutra ćemo ga predstaviti i vidjeti hoćemo li ga koristiti za uzvrat ili ne” – veli Guardiola.

Barcelona je i 184. utakmicu u nizu, pod vodstvom Guardiole, imala veći postotak lopte u svome posjedu od protivnika.

Dokle god sam ja na klupi Barcelone ona će tako igrati, naravno da Real može pobijediti, ali ne i ovog puta”  zaključio je Pep.

Druga strana, ona Real Madrida, i nije previše zadovoljna ovim rezultatom, kao ni suđenjem Teixeirom Vitienesom koji je zakinuo “kraljevski klub” u 83. minuti utakmice kada je Victor Valdes podigao lakat u zrak kako bi srušio Cristiana Ronalda kod svog peterca i onemogućio mu da stigne do lopte. Real Madrid je cijelu prošlu sezonu imao prigovore na suce što je rezultiralo odstranjivanjem trenera Josea Mourinha s klupe na pet utakmica. Sinoćnja utakmica mu je bila prva od isteka te suspenzije. Portugalac nije došao na press konferenciju već je poslao svog pomoćnika Aitora Karanku.

” Real je napredovao, ali neke stvari ostaju iste. Mi ćemo nastaviti s napornim radom” ,  započeo je Karanka.

Rezultat je takav kakav je i mi smo zadovoljni s uloženim trudom svakog od igrača. Prava je šteta da pored svih prilika koje smo stvorili nismo uspjeli pobijediti, ali ponavljam zadovoljni smo sa svakim pojedincem” – veli Karanka.

Realov pomoćnik priznao je da ostaje gorak okus u ustima nakon “pacerski” primljenog drugog pogotka, ali sretni su činjenicom da je momčad bolja nego prošle godine što je i bio cilj s kraja sezone. Na pitanje zašto Mourinho nije došao na presicu Karanka je rekao da je to praksa koju rade već neko vrijeme koja čini njihov posao dinamičnijim, prenis9i Sportin.ba.

Ni golman Real Madrida Iker Casillas nije bio pretjerano zadovoljan ishodom utakmica, jer smatra da je njegova ekipa trebala savladati Barcelonu.

” U prvome smo poluvremenu igrali jako dobro, ali je rezultat bio vrlo loš (1-2). Međutim, igra koju smo prezentirali u prvoj dionici utakmice je igra koju trebamo slijediti. Prva utakmica sezone ne otkriva mnogo, ali vjerujem da smo pokazali da imamo ekipu koja može parirati Barceloni ove godine “– zaključio je Casillas.

 

Informer.ba