Izdvojeno Nogomet Sport

Mourinhu je žao i kaje se

Madridski sportski dnevnik Marca donio je u subotu u svom printanom izdanju pokajnički tekst u ime Realova trenera Josea Mourinha.

Jose Mourinho nije sretan zbog onoga što je učinio u srijedu navečer na Nou Campu. Shvaća da je pogriješio i izuzetno mu je žao zbog prsta u oko pomoćnom Barceloninu treneru Titu Vilanovi. Žaleći zbog svog ponašanja Mourinho se povukao u krug porodice i najbližih prijatelja“, piše Marca u klasičnoj PR-maniri.

Trener Reala svjestan je da ništa ne opravdava njegove reakcije, pa čak niti mnogobrojne provokacije koje je pretrpio te večeri od Barceloninih igrača. Zna da to, kao i napetost u završnim trenucima utakmice, nije i ne može biti opravdanje za fizički napad na čovjeka.

Mourinhu je također žao što je u afektnim trenucima na press-konferenciji Vilanovu namjerno nazvao krivim imenom (Pito).”

Portugalac zna što predstavlja kao trener Real Madrida, svjestan je svojih djela i odgovornosti. Premda je kasno za ispravke, u sličnoj se situaciji nikad više ne bi ponio na ovakav način“, navodi Marca.

 

Totalsport/Informer.ba