Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Muamer Hukić u Minhenu nokautirao Argentinca Garaja

Profesionalni bokser Muamer Hukić, rodom iz Sjenice, u subotu navečer je u Minhenu sedmi put u karijeri odbranio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji u verziji WBO.

Hukić, koji nastupa pod imenom Marko Huk (Huck), pred 6.000 gledalaca nokautirao je u desetoj rundi Argentinca Hugu Ernana Garaja (Hernan Garay), nekadašnjeg svjetskog prvaka. Ovo je Hukiću bila 33. pobjeda iz 34 meča, a čak 24. ostvarena nokautom.

U minhenskoj dvorani Hukić je imao podršku više od 4.000 navijača s prostora bivše Jugoslavije. Nakon što je nokautirao bahatog Argentinca, Hukiću su prvi čestitali otac Rasim, brat Kenan, djevojka Amina Dacić i majka Bisera, kojoj je ovo bio prvi meč da gleda uživo svog sina.

” Dobio je ono što je i tražio. Drago mi je da su publika ovdje u dvorani, ali i milionski TV auditorij, bili zadovoljni i da sam se na ovaj način odužio svojim zemljacima i podario im novu radost. Hvala im za ovakvu podršku “- rekao je Muamer nakon meča za “Dnevni avaz”.

Meču u Minhenu prisustvovao je i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić. Zanimljivo je da su u petak predstavnici WBO asocijacije uručili dijamantski prsten Hukiću kao nagradu za više od pet odbrana titule svjetskog prvaka.

Hukić će se kratko odmoriti u svom domu u Berlinu, a potom odlazi za Novi Pazar, gdje se 30. jula priprema velika svadba sa čak 1.500 zvanica.

 

Informer.ba