Izdvojeno Nogomet Sport

Muharemović: Ovdje vjeruju u prolaz i okršaj sa Željom

Veldin Muharemović dojučerašnji prvotimac Sarajevu karijeru nastavlja u Azerbejdžanu. Nekadašnji reprezentativac BiH pristupio je jednoj od najboljih tamošnjih ekipa, Khazaru Lankeran, inače vicešampionu te zemlje. Popularni Lede za naš portal je govorio o svom novom klubu, te se dotako i nastupa Sarajeva i Željezničara u Evropi.

Tek sam stigao prije neki dan i mogu reći da sam oduševljen organzacijom u klubu. U timu je puno stranaca i klub ima velike ambicije. Pred nama je važan okršaj protiv Maccabija (1:3) u okviru drugog pretkola Lige Evropa. U prvom susretu nismo imali baš sreće, ali ovdje svi vjeruju da možemo proći i izboriti duel sa Željom ili Sheriffom“, kaže za SCsport Muharemović i dodaje:

Khazar je jedan od rijetkih ekipa koja ima veliku podršku sa tribinama. Na svakoj utakmici je pun stadion (15.000) i ovdje svi žive za fudbal. Uočili smo slabosti Izraelaca i optimisti smo. Volio bi da se u narednoj rundi sastanemo sa Željom, koji me prijatno iznenadio“, ističe Muharemović, koji nije bio u konkurenciji za susret u Tel Avivu.

Ja sam se malo kasno priključio ekipi, tako da nisam ni očekivao da ću zaigrati. Trener dosta rotira, tako da ni sada ne znam da li ću biti u konkurenciji. Do utakmice je još dva dana pa vidjećemo“, kaže bivši provotimac tim sa Koševa koji je presretan i rezultatom svog bivšeg kluba protiv Orebra.

„Sve znam i presretan sam rezultata Sarajeva. Znam da ovi momci koji sada nastupaju imaju snage da prođu Orebro i izbore duel sa Spartom. Onda ko zna, Plišek je bio trener u Češkoj. Nadam se da će u gradu ostati sjajna atmosfera nakon dobrih igara i Sarajeva i Želje. Respekt i jednim i drugim“, zaključio je Muharemović.

 

Informer.ba