Nogomet Sport

Muharemović: Svi polufinalisti su jednako kvalitetni

Sve ekipe učesnice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine su kvalitetne, tako da nisam imao posebnu želju protiv koga ćemo igrati, izjavio je direktor Fudbalskog kluba Željezničar Dželaludin Muharemović nakon današnjeg žrijeba parova polufinala nogometnog Kupa BiH.

U polufinalu nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Široki Brijeg i Velež te Željezničar i Borac.

Muharemović je dodao da mu je drago što je Velež ”stao na svoje noge”, te da Željezničar zbog svojih navijača mora dati svoj maksimum da dođe do finala.

”Mislim da možemo biti bolji od Borca u dvije utakmice i plasirati se u finale treći put zaredom. To nam je bio ovogodišnji cilj i mislim da ekipa Željezničara nakon kvalitetnih priprema to može ostvariti”, naglasio je on.

Direktor banjalučkog Borca Radmilo Šipovac smatra da obje ekipe imaju podjednake šanse za napredovanje u narednu fazu takmičenja.

”Možda je prednost Borca što se uzvratnu utakmicu igra na Banjoj Luci, ali ovo je svakako finale prije finala. Borac je u četvrtfinalu izbacio jedan sarajevski klub i volio bih da to učini i u polufinalu”, izjavio je Šipovac.

Sekretar Nogometnog kluba Široki Brijeg Josip Bevanda bio je zadovoljan žrijebom, iako smatra da sve ekipe koje su došle do polufinala takmičenja zaslužuju poštovanje.

”Zadovoljni smo ishodom žrijeba i nadamo se da možemo u dvije utakmice pokazati kvalitet našeg tima i očekivano se plasirati u finale Kupa BiH”, kazao je Bevanda.

Sportski direktor Veleža Admir Velagić je naglasio da je njegov klub samim plasmanom u polufinale napravio iskorak, te da je naredni cilj ”Rođenih” ostvariti povoljan rezultat u prvom susretu protiv Širokog Brijega.

Prvi susreti na rasporedu su 14. marta u 15 sati, a uzvratni 4. aprila u 16.00.

Titulu pobjednika Kupa BiH brani Željezničar.

Fena/Informer.ba