Izdvojeno Nogomet Sport

Muharemović: Željo nikome ne može zabraniti dolazak na Grbavicu

Potvrda ranije odluke Komiteta za normalizaciju N/FS BiH da gostujući navijači ne mogu organizovano doći na utakmicu nije previše iznenadila ljude iz Željezničara, koji će naredne subote, 5. novembra organizovati najveći bh. derbi, duel Željezničara i Sarajeva.

Na Grbavici će se morati pridržavati ranijih uputa koje su dobili iz N/FS BiH…

„Upute koje smo dobili odnose se na policiju, odnosno organe reda. Što se nas tiče, mi ne možemo građanima našeg grada zabraniti da dođu na utakmicu“, rekao je Dželaludin Muharemović, direktor Željezničara, dodavši:

“Utakmicu ćemo organizovati sa pretpostavkom o broju navijača koji će doći na Grbavicu, a u cilju da sve protekne u najboljem redu i bez incidenata unutar stadiona. Ne možemo znati šta će se dešavati vani“.

Muharemović je naglasio da je Sarajevo uvijek imalo podršku navijača na Grbavici, a vjerovatno će tako biti i sada.

„Nikome na čelu ne piše da je navijač Sarajeva ili Želje. Bit će otvoreni ulazi na sve dijelove tribina i ne možemo sada zatvoriti pojedine ulaze. Uvijek su otvoreni, bez obzira dolaze li gostujući navijači ili ne, a tako će biti i sada. Još jednom naglašavam sjeverna tribina je sastavni dio stadiona“, naglasio je Muharemović.

 

SCsoport/Informer.ba